28.10.09
Sorry
för en dålig uppdatering men jag har varit så upptagen idag, visste inte att det skulle ta så långt tid. Men nu är jag äntligen hemma är så trött! Vad gör ni då? ska ba ta en dusch och äta så hörs vi
27.10.09
...
Gilla nitar allt mer ....
När jag såg nitar förut så tänkte jag mest på punkare och så, deras stil. Men fatta vad snyggt det är! Jag ÄLSKAR nitar, eller det beror på faktiskt. Jag skulle inte vilja ha nitar på vad som helst och hur som helst... hehe! Men bilden jag visar här under har ju så fantastiska saker som jag inte skulla tacka nej till, speciellt inte väskan.. Det är inte bara i Sverige som modet är inne, utan även i arabländerna :O :) .. förvånad blir jag inte... typ! Vad tycker ni om denna bild jag visar med coola grejer?
Skönt
Champinjonsallad
För 4 personer
Det var länge sedan jag gjorde det receptet, det har alltid varit en av mina favoriter, och därför vill jag dela med er. Hoppas ni tycker om det.
Ingredienser:
350 g champinjoner
150 g räkor (kokta och skalade)
3 msk olivolja (Gärna ZETA)
2 tsk vinäger
2 tsk limejuice
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 tsk socker
250 g bladpersilja, fin hackade
1 klyfta vitlök, hackad
Gör så här:
Blanda de kokta och skalade räkorna med champinjoner i en salladskål.
I en andra skål ska man blanda olivoljan, vinäger,limejuice, salt, peppar och socker. Häll blandningen över salladen.
Täck salladen med plastfolie och in i kylskåpet.
Lägg till bladpersilja och vitlöken och blanda i salladen innan servering.
OBS: Salt och peppar är efter smak och räkor kan man utesluta.
Snart
26.10.09
Fett seg! ! ! !
!?!?!!!!!!
24.10.09
Heeej :) .. Hoppas att ni mår bra, själv mår jag okej... e trött som fan men ja kan inte sova längre :S . Vad händer idag då? Tänkte åka in till stan snart får se om det blir lite shopping, jätte sugen på en kladdkaka från 7 eleven :) .. de har ju världens godaste :) *mums*. Men vi får höras senare... ha en bra dag!
Tråkigt
Damascus <3
Hej allihopa! :) Har ätit, varit ute på promenad och nu sitter jag vid datorn. Jag har tänkt på vad jag ska lägga upp för recept men jag får inte upp något i huvudet så jag skriver om någonting annat idag, tänkte skriva om den vackra Syriska huvudstaden Damascus <3 . Syrien är ett land ni bör besöka inte för att jag kommer därifrån men landet är värt att åka till. I somras åkte jag och min kompis dit ner med min familj och vi hade så kul ... Damascus är en stor huvudstad med vackra palmer, nattliv, god mat, folket är trevliga och älskar att leva livet, visst finns det vissa idioter men det finns väl i alla länder? t.o.m i Sverige ;). Om man ska åka till havet så får man åka till ett ställe som heter "Lattikia" det ligger typ 3-4 timmar med bil, man brukar åka dit minst en vecka om man bor i Damascus, eller så brukar vissa åka till Libanon som är bara Max 2 timmar från Damascus :).... Men visst finns det underbara och fräscha bad i huvudstaden som får en att glömma havet :).
Jag rekommenderar verkligen att ni ska åka dit :) . Bjuder på lite bilder så ni får en bild av staden.
JAG SAKNAR ALLT ! <3
23.10.09
Snart 04.50
Niiiiiiiiiiiiighty
Vem tackar nej?
22.10.09
Unikt
ANTOINE SALIBA WORLD OF JEWELERY
I'm back!
18.10.09
17.10.09
Hot är det inte...
Saknar ...
Bjuder på denna bild =).
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1440493/images/2009/damascus_57288438.jpg)
16.10.09
Skönt
Layali
Arabisk dessert/efterrätt. Måste provas, otroligt gott! :)
Ingredienser:
7,5 dl mjölk
1,25 dl socker
1,25 dl maizena
2-3 korkar rosvatten
2 dl mannagryn
1 paket kaymak
Sås:
2,5 dl socker
1 kork rosvatten
0,6 dl vatten
Garnering:
Pistagenötter
Gör så här:
Blanda mjölk, socker, mannagryn, rosvatten och maizena i en kastrull. Värm upp under omrörning tills det har stelnat. Det kan ta ganska länge innan det får rätta konsistensen, så det är bara att fortsätta röra om och vänta. Det ska vara ganska tjockt stelnat, men det ska ändå gå att hälla ut det i en form.
När detta är klart häller du det i en form, 25*35 eller liknande. Låt det stå framme i rumstemperatur tills det har stelnat helt och det har blivit svalt. Under tiden medans det stelnar häller du sockret till såsen i en liten kastrull. Tillsätt ingenting, utan du ska låta sockret smälta till en sås. Det kan uppstå klumpar, men dom försvinner så småningom. Du måste röra om hela tiden. När sockret har smält till en slät och fin sås, det får inte vara några klumpar alls kvar, ta av kastrullen från plattan. Blanda vattnet med rosvattnet och häll försiktigt ner i sockersåsen. Var väldigt försiktig med detta för det kommer att "sprätta" i såsen. Detta är jätte varmt, så var försiktig. Ta kastrullen tillbaka på plattan och fortsätt röra om. Rör om tills allt har smält ihop till en fin och slät sås. Låt stå i rumstemperstur och svalna lite, flytta det sedan till kylskåpet.
När "kakan" har stelnat, bred ut kaymaken på "kakan". Kaymak är en arabisk grädde som säljs på burk i dom flesta arabiska butiker. Dekorera med hackade pistagenötter. Ställ in i kylen ungefär 2 timmar så den blir kall. Skär upp i portionsbitar och servera med lite sås ovanpå! Smaskigt!
Haifa Wahbe
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1440493/images/2009/haifa-wahbe_57123127.jpg)
15.10.09
Oh va skönt d var att vakna upp av min favorit låt, hehe. Idag mår jag bra och är på bra humör :) vaknade för en stund sedan.. tänkte gå göra lite frukost. Efter frukost tänkte jag hitta på någonting men vad vet jag inte än :) hihi. Hörs senare
Arabisk bulgursallad med lammfärsbullar
4 personer
Ingredienser:
3 dl bulgurvete
5 dl vatten, lättsaltat
1 st stjärnanis
10 st aprikoser, torkade
2 st morötter
0,5 st gurka
1 st paprika, gul
0,5 dl bladpersilja, hackad
2 msk hallonvinäger
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk olivolja
Lammfärsbullar:
500 g lammfärs
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
0,5 msk rosmarin, torkad
0,5 msk mejram
0,5 msk timjan
0,5 dl ströbröd
2 st ägg
1 dl mjölk, gärna lätt
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk olivolja, till stekning
Tillagning:
1. Koka bulgurgrynen i lättsaltat vatten och stjärnanis 5 min. Dra grytan åt sidan och låt den stå 10 min.
2. Skär aprikoserna i små tärningar. Skölj, skala och skär
morötter, gurka och paprika lika smått. Skölj och finhacka
persiljan. Blanda hacket med bulgurgrynen och tillsätt vinäger, salt, peppar och olja.
3. Blanda lammfärsen med finhackad rödlök, pressad vitlök, hackad rosmarin, mejram, timjan, ströbröd, ägg, mjölk, salt och peppar och arbeta färsen väl.
4. Forma små bullar med sked och stek dem 4–5 min i olja i het panna. Lägg upp bulgursalladen med lammfärsbullarna och persiljeblad.
Förlåt
14.10.09
Idag mår jag bra och solen skiner men kallt som fan! Undra vad jag ska lägga upp för recept idag... hmmm. Jag sitter och lyssnar på arabisk radio men mycket bra musik.. hehe! Ni kanske undrar varför jag är så "besatt" av allt som är arabiskt själv ... det är för att jag är så stolt över att själv vara en arab! Vi har mycket som är bra, musiken, kulturen och massa med god mat och alla de snygga artisterna, haha. Nämen nu ska jag gå och fixa lite gott till mig blev lite hungrig.. ha en bra dag så hööööööörs vi :).
Nighty
Vad gör ni? själv sitter jag och kollar på tv och tänkte ta & lägga mig efter.
Sov så gott & Godnatt !
Spets ....
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1440493/images/2009/spets_56924188.jpg)
Arabiska piroger
Väldigt goda piroger, från mellanöstern.
Testa och kommentera om ni vill
Ingredienser:
½ jäst
6-7 dl ljummet vatten
2 tsk socker
2 tsk salt
½ dl matolja
Ca 13 dl vetemjöl
Fyllning:
400 g nötfärs
1 gul lök
1 pepperoni
Färsk persilja
2 msk passerat tomatsås
3 msk tomatpure
2 msk salt
½ msk svart peppar
1 tomat
Gör så här:
Ta fram en stor bunke. Häll i en halv paket jäst, häll över 6-7 dl ljummet vatten och rör om.
Häll i 2 tsk socker, 2 tsk salt, 1/2 dl matolja och vetemjöl och rör om. Rör om med händerna och arbeta till en deg. (Låt det ej fasta i händerna annars häll i mer vetemjöl.)
När du arbetat det till en fin deg så ska du göra små bollar av degen, ca 17 st. Kavla ut bollarna till runda plattor. Låt det jäsa under en handduk halvtimme.
Fyllning:
Häll i tinad nötfärs i en stor bunke.
Hacka lök, peperoni, färsk persilja och tomaten och häll i det med nötfärsen och blanda det med händerna.
Häll i passerad tomatsås och tomatpure och blanda det med. Häll i salt och svart peppar och blanda det med.
När degplattorna har jäst klart så lägger du några på en platta, du häller på lite kött och viker in kanterna fint. Grädda det i mitten av ugnen. 250°. Ca. 5 minuter, mindre (kolla till).
Det är gott att doppa det i turkisk yoghurt.
Ny design
Höst 09 = svart
Vad tycker ni om denna ??
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1440493/images/2009/klnning-3_56872196.jpg)
P & K / Dubbelyou .
13.10.09
Hoppas allt är bra med er :) Själv mår jag sådär lite ont i magen och så :( oohhh! Hoppas jag inte blir sjuk bara! Vad ska ni göra på en tisdag då? Själv ska jag bara sitta hemma och vila mig, kanske ut på en promenad om jag blir bättre senare.
Ha en bra dag så hörs vi lite senare :)
P & K / Dubbelyou .
Gud ...
P & K / Dubbelyou .
nachos
Vad gör ni? själv sitter jag är äter nachos med avocado dip & dricker cola. Just nu väntar jag på att min serie ska börja, det är en kärlekshistoria. Annars då? Vad händer hos er på en sådan kväll då?
P & K / Dubbelyou .
HOMOUS - (kikärtsdip)
För 4 personer.
Ingredienser:
4 dl kikärter
1 msk salt / l vatten
5 msk olja; tex oliv- eller solrosolja
1 citron
2 Vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Finklippt gräslök eller hackad persilja
Gör så här:
Skölj kikärterna och lägg dem i rikligt med vatten och salt minst 12 timmar. Koka dem i nytt vatten, ca 2 tim, så att de är riktigt mjuka.
Se till att kikärterna hela tiden täcks av kokvattnet. Häll av spadet och låt kikärterna svalna något. Passera kikärterna i en mixer. Ta inte för mycket åt gången. Blanda de finfördelade
kikärterna med olja, pressad citronsaft, pressade vitlöksklyftor, salt och lite nymald svartpeppar. Strö gräslök över. Servera gärna med några citronklyftor till.
Homous är ursprungligen en arabisk puré gjord på kikärter. Finns här på burk men blir betydligt friskare och godare om
man lagar den själv. Ett härligt pålägg på grovt bröd eller om den är lite lösare, som dipsås.
P & K / Dubbelyou .
12.10.09
Tjooohooo !! :) Hoppas allt är bra med er, själv mår jag bra!! Förlåt för en dålig uppdatering men mitt internet har inte funkat som den ska, men hoppas det går bra nu iallafall. Gud vad kallt det börjar bli, hoppas bara inte snön kommer tidig i år iallafall. Snart är det halloween och undra va man ska hitta på då?? Vad ska ni hitta på förnått? Sitter och tänker på vad jag ska lägga upp för recept idag, något mumsigt blir det iallafall .. Ha d bra :) !
P & K / Dubbelyou .
WAEL KFOURI <3
Dumlekakor .. gott gott !
Dumlekakor - 20 st
Ingredienser:
Aluminiumformar
200 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
10 Dumlekolor (orginal)
20 Nobless (orginal)
Gör så här:
Kör smör, socker, mjöl och bakpulver i matberedare till en deg. Låt stå kallt en liten stund och rulla sen 20 bollar och lägg i formarna.Stick ner 1/2 Dumlekola i varje kaka.
In i ugnen 200 g ca 10-15 min. Ta ut plåten och lägg direkt på en Nobless på varje kaka. Ställ in kakorna i kylen och låt svalna. Klara!
P & K / Dubbelyou .
11.10.09
Vaknade för en stund sedan och varför jag har sovit så länge vet jag inte själv. Först så vaknade jag 09.30 o allt såg så tråkigt ut när ja tittade ut genom fönstret, så jag somna om. Hur mår ni idag? Själv känner jag mig pigg o mår bra. Jag e jätte hungrig så jag tänkte gå & göra någon god macka, ska tänka över vad jag ska lägga upp för recept idag :) . Sköt om er så länge.
P & K / Dubbelyou .
Tråkigt.
Gud vad segt tiden går och det blir bara mörkare och mörkare. Här sitter jag och har tråkigt, tänkte gå lägga mig i sängen och försöka sova. Men hoppas ni sover gott så hörs vi när jag vaknar, hehe.
P & K / Dubbelyou .
hmmm
Go'kväll ... satt och kollade på Sverige & Danmark matchen med mamma och blev faktiskt lite besviken över hur det sluta, tycker att Sverige skulle ha den där 1:an alltså, men men. Vad har ni för er då? Själv sitter jag och bloggar lite och kollar lite klänningar, väntar på att min serie ska börja. Vi hörs senare.
P & K / Dubbelyou .
Fattousch nyttigaste salladen
För 4 personer.
Väldigt nyttig måltid , bra till lunchen när man är på jobb eller picknick låda. Passar även perfekt till grillfest med lite grillat kött till.
Perfekta smalmaten.
Ingredienser:
2 tomater
1gurka
1/2 salladhuvud
1 liten knippe salladslök eller vanlig lök
1 dl hackad persilja
1/2 paprika
1 morot
Dressing:
Mynta färsk eller torkad
Salt
Olivolja
Citronsaft
Vinäger
Toast bröd eller arabisk(pita) bröd
Olja
Gör så här:
Skär samman alla grönsakerna i mellan stora bitar och lägg dem i en skål.Värm olja i en panna.
Dela bröden i mellan stora bitar.
Fritera och lägg dem sedan på papper så att oljan sugs upp.
Du kan även bryna bröden i ungen om du vill undvika fett över huvutaget.
Lägg sedan ner brödet i grönsaks skålen.
Häll över dressingen och vänd brödet långsamt i salladen.
Ät och njut absolut värt att testa.
P & K / Dubbelyou .
Elissa
Elissa Khoury - Hon är verkligen en skönhet.
Jag älskar hennes låtar, gamla som nya. Ni som inte känner igen henne kan ju söka på youtube och lyssna på hennes låtar, även om ni inte förstår vad hon säger så räcker det med hennes röst :) .
Just nu sitter jag & lyssnar på hennes låtar men ska gå & handla lite saker. Senare tänkte jag lägga upp ett recept på något gott.
P & K / Dubbelyou
10.10.09
Hoppas allt är bra med er, själv mår jag super! Solen skiner som bara den i stockholm men det skulle inte förvåna mig om det är iskallt !! Jag som skulle skriva ett inlägg igår innan jag skulle sova men tyvärr så råkade jag somna på soffan framför tv:n. Nu ska jag gå och fixa någon god frukost så hörs vi senare.
P & K / Dubbelyou
Miss Dior Chérie
Jag är så besatt av denna parfym. Den kan man ha både vardag och på speciella tillfällen tycker jag. Den är så goooooooooooooo !!! Denna parfym passar mest tjejer med den klassiska/romantiska stilen, den "fina" stilen rättare sagt. Det skulle ju inte vara värsta grejen om en tjej med streetstil har den då men jag tycker som sagt det jag skrev tidigare... alla tycker ju olika. Den kostar ca 598:- om jag inte minns fel.
Nu ska jag gå o kolla på ett arabisk program, skriver senare ..
P & K / Dubbelyou !
Tabbouli
Eftersom att det är fredag och vissa inte har någon lust för att festa,
så istället sitter de framför tv:n med något gott att äta så rekomenderar jag denna med pommes och pepsi och massa gott.
För 5-7 personer.
Finhackad bladpersilja med tomat, lök, burgul och citron.
Ingredienser:
2 kilo bladpersilja
1 kilo tomater
1 bunt salladslök eller 1 röd lök
1 1/2 citron saft
1 dl burgul (couscous liknande)
3 msk torkad mynta
1 1/2 msk olivolja, (Tips! Olivolja från zeta)
Salt efter smaken
Cayennepeppar efter smaken
1 msk arabiska kryddor (7 kryddor heter det)
Gör så här:
Hacka den välsköljda bladpersiljan. Om man hackar den flera gånger blir den alldeles för blöt.Tomaterna hackas fint. Löken hackas och läggs i en skål som blandas med saltet och kryddorna.
Sedan blandas persiljan, tomaterna, burgul, löken, häll i citronsaften och olivolja.
ENJOY!!
Puss & kram / dubbelyou !
Welcome
Puss & kram / Dubbelyou