Tabbouli
Eftersom att det är fredag och vissa inte har någon lust för att festa,
så istället sitter de framför tv:n med något gott att äta så rekomenderar jag denna med pommes och pepsi och massa gott.
För 5-7 personer.
Finhackad bladpersilja med tomat, lök, burgul och citron.
Ingredienser:
2 kilo bladpersilja
1 kilo tomater
1 bunt salladslök eller 1 röd lök
1 1/2 citron saft
1 dl burgul (couscous liknande)
3 msk torkad mynta
1 1/2 msk olivolja, (Tips! Olivolja från zeta)
Salt efter smaken
Cayennepeppar efter smaken
1 msk arabiska kryddor (7 kryddor heter det)
Gör så här:
Hacka den välsköljda bladpersiljan. Om man hackar den flera gånger blir den alldeles för blöt.Tomaterna hackas fint. Löken hackas och läggs i en skål som blandas med saltet och kryddorna.
Sedan blandas persiljan, tomaterna, burgul, löken, häll i citronsaften och olivolja.
ENJOY!!
Puss & kram / dubbelyou !