Arabisk bulgursallad med lammfärsbullar

4 personer

Ingredienser:
3 dl  bulgurvete
5 dl  vatten, lättsaltat
1 st  stjärnanis
10 st  aprikoser, torkade
2 st  morötter
0,5 st  gurka
1 st  paprika, gul
0,5 dl  bladpersilja, hackad
2 msk  hallonvinäger
0,5 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
3 msk  olivolja

Lammfärsbullar:
500 g  lammfärs
1 st  rödlök
2 st  vitlöksklyftor
0,5 msk  rosmarin, torkad
0,5 msk  mejram
0,5 msk  timjan
0,5 dl  ströbröd
2 st  ägg
1 dl  mjölk, gärna lätt
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
2 msk  olivolja, till stekning

Tillagning:
1. Koka bulgurgrynen i lättsaltat vatten och stjärnanis 5 min. Dra grytan åt sidan och låt den stå 10 min.
2. Skär aprikoserna i små tärningar. Skölj, skala och skär
morötter, gurka och paprika lika smått. Skölj och finhacka
persiljan. Blanda hacket med bulgurgrynen och tillsätt vinäger, salt, peppar och olja.
3. Blanda lammfärsen med finhackad rödlök, pressad vitlök, hackad rosmarin, mejram, timjan, ströbröd, ägg, mjölk, salt och peppar och arbeta färsen väl.
4. Forma små bullar med sked och stek dem 4–5 min i olja i het panna. Lägg upp bulgursalladen med lammfärsbullarna och persiljeblad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0