Arabiska piroger
Väldigt goda piroger, från mellanöstern.
Testa och kommentera om ni vill
Ingredienser:
½ jäst
6-7 dl ljummet vatten
2 tsk socker
2 tsk salt
½ dl matolja
Ca 13 dl vetemjöl
Fyllning:
400 g nötfärs
1 gul lök
1 pepperoni
Färsk persilja
2 msk passerat tomatsås
3 msk tomatpure
2 msk salt
½ msk svart peppar
1 tomat
Gör så här:
Ta fram en stor bunke. Häll i en halv paket jäst, häll över 6-7 dl ljummet vatten och rör om.
Häll i 2 tsk socker, 2 tsk salt, 1/2 dl matolja och vetemjöl och rör om. Rör om med händerna och arbeta till en deg. (Låt det ej fasta i händerna annars häll i mer vetemjöl.)
När du arbetat det till en fin deg så ska du göra små bollar av degen, ca 17 st. Kavla ut bollarna till runda plattor. Låt det jäsa under en handduk halvtimme.
Fyllning:
Häll i tinad nötfärs i en stor bunke.
Hacka lök, peperoni, färsk persilja och tomaten och häll i det med nötfärsen och blanda det med händerna.
Häll i passerad tomatsås och tomatpure och blanda det med. Häll i salt och svart peppar och blanda det med.
När degplattorna har jäst klart så lägger du några på en platta, du häller på lite kött och viker in kanterna fint. Grädda det i mitten av ugnen. 250°. Ca. 5 minuter, mindre (kolla till).
Det är gott att doppa det i turkisk yoghurt.
Det lät riktigt gott, måste prova det nån gång :)
det låter gott! fast, jag skulle nog avstå från löken ;p hehe
skulle du vilja svara på en marknadsundersökning och och några vänner har på min blogg? :)
länk till inlägget: http://nadjagoesfanny.blogg.se/2009/october/alla-som-laser-min-blogg-snalla-svara.html