28.10.09

Hejsan! Jag vet inte hur länge jag har sovit, mycket är det iallafall ... råkade somna på soffan igår! Jag som skulle skriva i bloggen efter jag hade duschat och så! Men men, hoppas allt är bra med er .. själv mår jag bra! Ska snart in till tågstationen och hämta upp en kompis som kommer till mig, skoj! Men får se vad jag ska blogga om senare , annars önskar jag er en bra dag!

Sorry

för en dålig uppdatering men jag har varit så upptagen idag, visste inte att det skulle ta så långt tid. Men nu är jag äntligen hemma är så trött! Vad gör ni då? ska ba ta en dusch och äta så hörs vi


27.10.09

Godmorgon godmorgon :) ! Vaknade för typ en timma sedan, pigg och glad! Men jag orkade inte gå upp från sängen så jag låg kvar och kollade lite på arabisk tv :), efter det tog jag en dusch och nu håller jag på att göra frukost sen ska jag in till stan med min pappa... får se om det blir någon shopping. Ha en jätte bra tisdag så hörs vi senare :)

...

Hoppas ni sover gott & vaknar sött :) ... Godnatt Sverige! ;)

Gilla nitar allt mer ....

När jag såg nitar förut så tänkte jag mest på punkare och så, deras stil. Men fatta vad snyggt det är! Jag ÄLSKAR nitar, eller det beror på faktiskt. Jag skulle inte vilja ha nitar på vad som helst och hur som helst... hehe! Men bilden jag visar här under har ju så fantastiska saker som jag inte skulla tacka nej till, speciellt inte väskan.. Det är inte bara i Sverige som modet är inne, utan även i arabländerna :O :) .. förvånad blir jag inte... typ! Vad tycker ni om denna bild jag visar med coola grejer?



                                   


Skönt

det skulle vara med lite sömn, men så fort jag lägger mig i sängen eller soffan så blir jag pigg. Just nu är jag hos pappa och ska sova över här tänkte jag :). Kom hem och lagade mat så hungrig som jag var, lagade arabisk ris med köttfärs- mexikana krydda, jääätte gott!! Glöm inte iskall pepsi till :). Men nu ska jag lägga mig i soffan och hitta något kul att titta på.

Champinjonsallad

För 4 personer


Det var länge sedan jag gjorde det receptet, det har alltid varit en av mina favoriter, och därför vill jag dela med er. Hoppas ni tycker om det.


 
Ingredienser:

350 g champinjoner
150 g räkor (kokta och skalade)
3 msk olivolja (Gärna ZETA)
2 tsk vinäger
2 tsk limejuice
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 tsk socker
250 g bladpersilja, fin hackade
1 klyfta vitlök, hackad


Gör så här:

Blanda de kokta och skalade räkorna med champinjoner i en salladskål.
I en andra skål ska man blanda olivoljan, vinäger,limejuice, salt, peppar och socker. Häll blandningen över salladen.
Täck salladen med plastfolie och in i kylskåpet.
Lägg till bladpersilja och vitlöken och blanda i salladen innan servering.

OBS: Salt och peppar är efter smak och räkor kan man utesluta.



                                  


Snart

kommer jag att lägga upp ett recept på något gott :) ... förlåt men jag hann verkligen inte med det innan, men alldeles strax lägger jag upp den :) .

26.10.09

Godmorgon! Hoppas allt är bra med er, själv mår jag super! Sitter och funderar på hur fort tiden går .... det är redan TJUGOSJÄTTE OKTOBER !!!!!!!!!! Jag tänkte ta en dusch och börja fixa mig för jag ska ut och äta frukost med mamma, tonfisk sallad tackar man väl inte nej till? Hehe, så ska jag fixa lite ärenden också .... men jag tänkte att jag ska lägga upp något recept, får se om jag hinner annars gör jag det senare! Sköt om er och ha en bra dag :)

Fett seg! ! ! !

heeej :) ... jag känner att jag vill slänga datan i väggen så seg som det går här i bloggen, eller är det mitt internet som är knas?! Jaja, sitter iallafall och kollar på tv och är så trööööööött.. vill sova, så jag ska titta klart på mitt tv-program och lägga mig! Vi hörs imorgon... Godnatt ;)

!?!?!!!!!!

Förlåt för en dålig uppdatering men jag har inte varit hemma eller nära en dator för att kunna blogga. Hoppas ni mår bra, själv mår jag super förutom att jag är så seg... kom precis hem så jag ska gå och ta en dusch så jag känner mig piggare ;).  vi hörs lite senare...

24.10.09

Heeej :) .. Hoppas att ni mår bra, själv mår jag okej... e trött som fan men ja kan inte sova längre :S . Vad händer idag då? Tänkte åka in till stan snart får se om det blir lite shopping, jätte sugen på en kladdkaka från 7 eleven :) .. de har ju världens godaste :) *mums*. Men vi får höras senare... ha en bra dag!


Tråkigt

Vad gör man vid den tiden om man blir utttttttttråååkad ?!?!?!? Jag har kollat på tv, ätit massa så min mage håller på och spricker, orkar inte gå ut för vädret suger. Vad gör ni då? ska man gå lägga sig eller? nej nej ....................

Damascus <3

Hej allihopa! :) Har ätit, varit ute på promenad och nu sitter jag vid datorn. Jag har tänkt på vad jag ska lägga upp för recept men jag får inte upp något i huvudet så jag skriver om någonting annat idag, tänkte skriva om den vackra Syriska huvudstaden Damascus <3 . Syrien är ett land ni bör besöka inte för att jag kommer därifrån men landet är värt att åka till. I somras åkte jag och min kompis dit ner med min familj och vi hade så kul ... Damascus är en stor huvudstad med vackra palmer, nattliv, god mat, folket är trevliga och älskar att leva livet, visst finns det vissa idioter men det finns väl i alla länder? t.o.m i Sverige ;). Om man ska åka till havet så får man åka till ett ställe som heter "Lattikia" det ligger typ 3-4 timmar med bil, man brukar åka dit minst en vecka om man bor i Damascus, eller så brukar vissa åka till Libanon som är bara Max 2 timmar från Damascus :).... Men visst finns det underbara och fräscha bad i huvudstaden som får en att glömma havet :). 

Jag rekommenderar verkligen att ni ska åka dit :) . Bjuder på lite bilder så ni får en bild av staden.




                         

                         

                         


JAG SAKNAR ALLT ! <3



  


23.10.09

Heeeeeeeeeeeej :) .. jag är hur pigg som helst, la mig inte förens kvart över 5 på morgonen och vaknade kl 12, jag trodde jag skulle vakna vid 16-17 hehe... men men hoppas allt är bra med er :). Nu måste jag ut och handla lite vi hörs senare ;), kanske lägger upp något recept på ett arabisk recept eller något får se :) .

Snart 04.50

Hmmm, jag bloggar nu innan jag går och lägger mig för jag kommer inte uppdatera bloggen förens jag är riktiigt pigg när jag vaknar alltså :) hehehe.


Niiiiiiiiiiiiighty

Vem tackar nej?

Hej igen, har sovit, vaknade för ungefär 2 timmar sedan och kollade på mammas pojkar :) hehe. Bobbys mamma är så jäkla skön ju :D ... Själv tycker jag inte att någon av de 3 killarna ser bra ut, men spännande och se vem som får vem :). Men men nu sitter jag vid datorn och kollar på lite bilder på "Burj al arab" i dubai, jag säger bara en sak ... DIT VILL JAG ÅKA! Får hoppas på att det blir i vår då;) får se. Annars? Vad tycker ni om Dubai? Nu ska jag gå och kolla vidare på lite bilder men bjuder på denna bild nu :) .



22.10.09

Hejsan! Hoppas allt är bra med er, själv mår jag bra :) .. Jag vaknade 10.00 och tog en dusch och bytte om och så åkte jag in till stan, hade så bråttom att jag inte ens skulle hinna med att skriva ett inlägg så därför blir det nu istället. Träffade mamma inne i stan så köpte jag en supersöt klänning från MQ, svart. Men nu ska jag lägga mig i soffan och kollade på någon film eller något, är jätte trött faktiskt. Vi hörs senare ! 

Unikt

Hej igen! Så nu har jag duschat och pysslat och fixat :) .. känns skönt. Satt och kollade lite runt på internet så hittade jag bild på det här, grym klocka ;P hehe .. vad tycker ni?

ANTOINE SALIBA WORLD OF JEWELERY


I'm back!

Hejsan :) . Förlåt förlåt förlåt, men jag har verkligen haft fullt upp med vissa grejer och har inte haft tid för att blogga men nu är jag tillbaka :). Hoppas ni mår bra, själv mår jag fint. Vad har ni gjort då? Känner att det ska bli roligt att jag ska börja blogga igen. Jag tänkte hoppa in i duschen nu och sen ut och fixa mina naglar.. fila och måla osv ;). Annars? vad händer hos er då? Ha en trevlig kväll så hörs vi senare.

18.10.09

heeeeeeeeeej hej hej hej hej :P . jag har inte haft lust för att blogga eller ens sitta vid datorn. vädret gör mig på dålig humör, behöver semester :). Men annars vill jag säga att jag mår bra... nu ska jag lägga mig i soffan och babbla lite i tele.. hörs sen

17.10.09

Godmorgoooooooooooon :) !!! Vaknade för ungefär 40min sedan men har tagit en dusch och så. Nu sitter jag och skriver med ena handen och har en fet ost & marmelad macka i andra handen. Efter frukosten tänkte jag åka in till stan och fixa lite saker, så vi hörs när jag kommer hem :). Ha en bra lördag!!

Hot är det inte...


Saknar ...

Hej allihopa! Idag har jag haft fullt upp, det är därför det är dålig uppdatering idag. kom hem för 10min sedan, jätte trött är jag! Tänkte ta och äta lite mat och lägga mig i soffan och kolla på något underhållande. Ohh, det är så kallt och deppigt, jag saknar syrien!! Saknar maten, vädret, folket och allt.. jag åker ju ner i början på december. Nu ska jag iallafall fixa mat så hörs vi lite senare ;). 


Bjuder på denna bild =).

                                            


16.10.09

heeeeeeej allihopa! Sent inlägg men sorry vaknade för typ 30min, hahaha! :) . Så mörkt som det är och deppigt väder så ville jag bara vara kvar under tecket. Men annars mår jag bra, hört att det ska snöa idag? Hoppas INTE :P. Nu tänkte jag gå och duscha efter en stor frukost. Vi hörs senare :).

Skönt

Det var jätte skönt med en långpromenad. Nu är jag så trött att jag ska gå och lägga mig i sängen och läsa lite i någon bok, vi hörs imorgon. Sov gott & Godnatt

Layali

Arabisk dessert/efterrätt. Måste provas, otroligt gott! :)



Ingredienser:

7,5 dl mjölk
1,25 dl socker
1,25 dl maizena
2-3 korkar rosvatten
2 dl mannagryn
1 paket kaymak



Sås:

2,5 dl socker
1 kork rosvatten
0,6 dl vatten


Garnering:
Pistagenötter



Gör så här:
Blanda mjölk, socker, mannagryn, rosvatten och maizena i en kastrull. Värm upp under omrörning tills det har stelnat. Det kan ta ganska länge innan det får rätta konsistensen, så det är bara att fortsätta röra om och vänta. Det ska vara ganska tjockt stelnat, men det ska ändå gå att hälla ut det i en form.
När detta är klart häller du det i en form, 25*35 eller liknande. Låt det stå framme i rumstemperatur tills det har stelnat helt och det har blivit svalt. Under tiden medans det stelnar häller du sockret till såsen i en liten kastrull. Tillsätt ingenting, utan du ska låta sockret smälta till en sås. Det kan uppstå klumpar, men dom försvinner så småningom. Du måste röra om hela tiden. När sockret har smält till en slät och fin sås, det får inte vara några klumpar alls kvar, ta av kastrullen från plattan. Blanda vattnet med rosvattnet och häll försiktigt ner i sockersåsen. Var väldigt försiktig med detta för det kommer att "sprätta" i såsen. Detta är jätte varmt, så var försiktig. Ta kastrullen tillbaka på plattan och fortsätt röra om. Rör om tills allt har smält ihop till en fin och slät sås. Låt stå i rumstemperstur och svalna lite, flytta det sedan till kylskåpet.
När "kakan" har stelnat, bred ut kaymaken på "kakan". Kaymak är en arabisk grädde som säljs på burk i dom flesta arabiska butiker. Dekorera med hackade pistagenötter. Ställ in i kylen ungefär 2 timmar så den blir kall. Skär upp i portionsbitar och servera med lite sås ovanpå! Smaskigt!

 


Haifa Wahbe

                             

15.10.09

Godmorgon !! :)

Oh va skönt d var att vakna upp av min favorit låt, hehe. Idag mår jag bra och är på bra humör :) vaknade för en stund sedan.. tänkte gå göra lite frukost. Efter frukost tänkte jag hitta på någonting men vad vet jag inte än :) hihi. Hörs senare

Arabisk bulgursallad med lammfärsbullar

4 personer

Ingredienser:
3 dl  bulgurvete
5 dl  vatten, lättsaltat
1 st  stjärnanis
10 st  aprikoser, torkade
2 st  morötter
0,5 st  gurka
1 st  paprika, gul
0,5 dl  bladpersilja, hackad
2 msk  hallonvinäger
0,5 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
3 msk  olivolja

Lammfärsbullar:
500 g  lammfärs
1 st  rödlök
2 st  vitlöksklyftor
0,5 msk  rosmarin, torkad
0,5 msk  mejram
0,5 msk  timjan
0,5 dl  ströbröd
2 st  ägg
1 dl  mjölk, gärna lätt
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
2 msk  olivolja, till stekning

Tillagning:
1. Koka bulgurgrynen i lättsaltat vatten och stjärnanis 5 min. Dra grytan åt sidan och låt den stå 10 min.
2. Skär aprikoserna i små tärningar. Skölj, skala och skär
morötter, gurka och paprika lika smått. Skölj och finhacka
persiljan. Blanda hacket med bulgurgrynen och tillsätt vinäger, salt, peppar och olja.
3. Blanda lammfärsen med finhackad rödlök, pressad vitlök, hackad rosmarin, mejram, timjan, ströbröd, ägg, mjölk, salt och peppar och arbeta färsen väl.
4. Forma små bullar med sked och stek dem 4–5 min i olja i het panna. Lägg upp bulgursalladen med lammfärsbullarna och persiljeblad.


Förlåt

för en dålig uppdatering, men mitt internet idag gjorde mig galen!! Men jag lovar, nu är allt fixat igen :) ringde bredbandsbolaget och nu är det fixat. Snart så ska jag lägga upp ett recept, hörs snart!

14.10.09

Heeeeeeeeeeeeeeeeeej !!! Jag vaknade upp tidigt imorse åt frukost och satte på datorn och vad tror ni händer då? ja då funkar inte mitt internet och varför vet jag INTE, jag provade ett par gånger sen så sket jag i det. Efter det så gick jag ut och fixa lite grejer och nu är jag tillbaka och ser att mitt internet funkar och skriver mitt första inlägg för dagen *visslar* haha.

Idag mår jag bra och solen skiner men kallt som fan! Undra vad jag ska lägga upp för recept idag... hmmm. Jag sitter och lyssnar på arabisk radio men mycket bra musik.. hehe! Ni kanske undrar varför jag är så "besatt" av allt som är arabiskt själv ... det är för att jag är så stolt över att själv vara en arab! Vi har mycket som är bra, musiken, kulturen och massa med god mat och alla de snygga artisterna, haha. Nämen nu ska jag gå och fixa lite gott till mig blev lite hungrig.. ha en bra dag så hööööööörs vi :). 

Nighty

Go'kväll :) ..

Vad gör ni? själv sitter jag och kollar på tv och tänkte ta & lägga mig efter.

Sov så gott & Godnatt !

Spets ....

kollade lite runt på arabiska modesidor och hittade detta, men det sjuka är att efter att jag hade samlat ihop det som ni ser på bilden så råkade jag klicka på X och stänga av alla sidor, musen hakade upp sig och fastnade på X:et ... jaja. Har sett mycket skinn och spets i sverige också, det verkar som om det är inne med det. Snyggt är det, skorna i mitten tycker jag är lite coola :). Nä nu ska jag gå och kolla klart på min serie, vi hörs senare!





                                    

Arabiska piroger

Väldigt goda piroger, från mellanöstern.
Testa och kommentera om ni vill


Ingredienser:
½ jäst
6-7 dl ljummet vatten
2 tsk socker
2 tsk salt
½ dl matolja
Ca 13 dl vetemjöl


Fyllning:

400 g nötfärs
1 gul lök
1 pepperoni
Färsk persilja
2 msk passerat tomatsås
3 msk tomatpure
2 msk salt
½ msk svart peppar
1 tomat


Gör så här:
Ta fram en stor bunke. Häll i en halv paket jäst, häll över 6-7 dl ljummet vatten och rör om.
Häll i 2 tsk socker, 2 tsk salt, 1/2 dl matolja och vetemjöl och rör om. Rör om med händerna och arbeta till en deg. (Låt det ej fasta i händerna annars häll i mer vetemjöl.)


När du arbetat det till en fin deg så ska du göra små bollar av degen, ca 17 st. Kavla ut bollarna till runda plattor. Låt det jäsa under en handduk halvtimme.

Fyllning:
Häll i tinad nötfärs i en stor bunke.
Hacka lök, peperoni, färsk persilja och tomaten och häll i det med nötfärsen och blanda det med händerna.
Häll i passerad tomatsås och tomatpure och blanda det med. Häll i salt och svart peppar och blanda det med.
När degplattorna har jäst klart så lägger du några på en platta, du häller på lite kött och viker in kanterna fint. Grädda det i mitten av ugnen. 250°. Ca. 5 minuter, mindre (kolla till).

Det är gott att doppa det i turkisk yoghurt.


Ny design

Vill tacka (http://jennsiii.blogg.se/) för en fräschare design på min blogg ... just nu håller jag på och skriver ner dagens recept som kommer upp alldeles strax, hörs snart :)

Höst 09 = svart

heejsan!! Ligger i soffan och äter lite burgul med bönor, gott är det! Kollar på lite klänningar på nelly och hitta massa fina :) .. tänkte ta och beställa en jag gilla. Jag tycker det är inne med mörka kläder nu i höst, svart är stiligt på fest tycker jag, och då menar jag finfest!!

Vad tycker ni om denna ??



P & K / Dubbelyou .

13.10.09

Godmorgon !! 

Hoppas allt är bra med er :) Själv mår jag sådär lite ont i magen och så :( oohhh! Hoppas jag inte blir sjuk bara! Vad ska ni göra på en tisdag då? Själv ska jag bara sitta hemma och vila mig, kanske ut på en promenad om jag blir bättre senare.

Ha en bra dag så hörs vi lite senare :)

P & K / Dubbelyou .

Gud ...

vad jag känner att tiden går fort!!!!!!!!!!!! Det är inte okej alltså, önska jag kunde stanna tiden ett tag!! Om några månader är det nyår , 2010?? ehh, nu ska jag inte tänka på det så mycket. NU ska jag gå borsta tänderna och lägga mig. Godnatt allihopa!

P & K / Dubbelyou .

nachos

Go'kvääääll allihopa!

Vad gör ni? själv sitter jag är äter nachos med avocado dip & dricker cola. Just nu väntar jag på att min serie ska börja, det är en kärlekshistoria. Annars då? Vad händer hos er på en sådan kväll då?

P & K / Dubbelyou .

HOMOUS - (kikärtsdip)

För 4 personer.






Ingredienser:
4 dl kikärter
1 msk salt / l vatten
5 msk olja; tex oliv- eller solrosolja
1 citron
2 Vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Finklippt gräslök eller hackad persilja

Gör så här:
Skölj kikärterna och lägg dem i rikligt med vatten och salt minst 12 timmar. Koka dem i nytt vatten, ca 2 tim, så att de är riktigt mjuka.
Se till att kikärterna hela tiden täcks av kokvattnet. Häll av spadet och låt kikärterna svalna något. Passera kikärterna i en mixer. Ta inte för mycket åt gången. Blanda de finfördelade
kikärterna med olja, pressad citronsaft, pressade vitlöksklyftor, salt och lite nymald svartpeppar. Strö gräslök över. Servera gärna med några citronklyftor till.

Homous är ursprungligen en arabisk puré gjord på kikärter. Finns här på burk men blir betydligt friskare och godare om
man lagar den själv. Ett härligt pålägg på grovt bröd eller om den är lite lösare, som dipsås.


P & K / Dubbelyou .


12.10.09

Tjooohooo !! :) Hoppas allt är bra med er, själv mår jag bra!! Förlåt för en dålig uppdatering men mitt internet har inte funkat som den ska, men hoppas det går bra nu iallafall. Gud vad kallt det börjar bli, hoppas bara inte snön kommer tidig i år iallafall. Snart är det halloween och undra va man ska hitta på då?? Vad ska ni hitta på förnått? Sitter och tänker på vad jag ska lägga upp för recept idag, något mumsigt blir det iallafall .. Ha d bra :) !

P & K / Dubbelyou . 


WAEL KFOURI <3


Dumlekakor .. gott gott !






Dumlekakor - 20 st

 
Ingredienser:
Aluminiumformar
200 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
10 Dumlekolor (orginal)
20 Nobless (orginal)

Gör så här:
Kör smör, socker, mjöl och bakpulver i matberedare till en deg. Låt stå kallt en liten stund och rulla sen 20 bollar och lägg i formarna.Stick ner 1/2 Dumlekola i varje kaka.
In i ugnen 200 g ca 10-15 min. Ta ut plåten och lägg direkt på en Nobless på varje kaka. Ställ in kakorna i kylen och låt svalna. Klara!

P & K / Dubbelyou .


11.10.09

Heeej !

Vaknade för en stund sedan och varför jag har sovit så länge vet jag inte själv. Först så vaknade jag 09.30 o allt såg så tråkigt ut när ja tittade ut genom fönstret, så jag somna om. Hur mår ni idag? Själv känner jag mig pigg o mår bra. Jag e jätte hungrig så jag tänkte gå & göra någon god macka, ska tänka över vad jag ska lägga upp för recept idag :) . Sköt om er så länge.

P & K / Dubbelyou .

Tråkigt.

Gud vad segt tiden går och det blir bara mörkare och mörkare. Här sitter jag och har tråkigt, tänkte gå lägga mig i sängen och försöka sova. Men hoppas ni sover gott så hörs vi när jag vaknar, hehe.

P & K / Dubbelyou .


hmmm

Go'kväll ... satt och kollade på Sverige & Danmark matchen med mamma och blev faktiskt lite besviken över hur det sluta, tycker att Sverige skulle ha den där 1:an alltså, men men. Vad har ni för er då? Själv sitter jag och bloggar lite och kollar lite klänningar, väntar på att min serie ska börja. Vi hörs senare.

P & K / Dubbelyou .


Fattousch nyttigaste salladen

                                   



För 4 personer.


Väldigt nyttig måltid , bra till lunchen när man är på jobb eller picknick låda. Passar även perfekt till grillfest med lite grillat kött till.
Perfekta smalmaten.


Ingredienser:
2 tomater
1gurka
1/2 salladhuvud
1 liten knippe salladslök eller vanlig lök
1 dl hackad persilja
1/2 paprika
1 morot

Dressing:
Mynta färsk eller torkad
Salt
Olivolja
Citronsaft
Vinäger
Toast bröd eller arabisk(pita) bröd
Olja


Gör så här:

Skär samman alla grönsakerna i mellan stora bitar och lägg dem i en skål.Värm olja i en panna.
Dela bröden i mellan stora bitar.
Fritera och lägg dem sedan på papper så att oljan sugs upp.
Du kan även bryna bröden i ungen om du vill undvika fett över huvutaget.
Lägg sedan ner brödet i grönsaks skålen.
Häll över dressingen och vänd brödet långsamt i salladen.

Ät och njut absolut värt att testa.

P & K / Dubbelyou .


Elissa

              

Elissa Khoury - Hon är verkligen en skönhet.

Jag älskar hennes låtar, gamla som nya. Ni som inte känner igen henne kan ju söka på youtube och lyssna på hennes låtar, även om ni inte förstår vad hon säger så räcker det med hennes röst :) .

Just nu sitter jag & lyssnar på hennes låtar men ska gå & handla lite saker. Senare tänkte jag lägga upp ett recept på något gott.

P & K / Dubbelyou


10.10.09

Godmorgon!

Hoppas allt är bra med er, själv mår jag super! Solen skiner som bara den i stockholm men det skulle inte förvåna mig om det är iskallt !! Jag som skulle skriva ett inlägg igår innan jag skulle sova men tyvärr så råkade jag somna på soffan framför tv:n. Nu ska jag gå och fixa någon god frukost så hörs vi senare.


P & K / Dubbelyou

Miss Dior Chérie

Jag är så besatt av denna parfym. Den kan man ha både vardag och på speciella tillfällen tycker jag. Den är så goooooooooooooo !!! Denna parfym passar mest tjejer med den klassiska/romantiska stilen, den "fina" stilen rättare sagt. Det skulle ju inte vara  värsta grejen om en tjej med streetstil har den då men jag tycker som sagt det jag skrev tidigare... alla tycker ju olika. Den kostar ca 598:- om jag inte minns fel.

Nu ska jag gå o kolla på ett arabisk program, skriver senare ..


P & K / Dubbelyou !


Tabbouli


Eftersom att det är fredag och vissa inte har någon lust för att festa,
så istället sitter de framför tv:n med något gott att äta så rekomenderar jag denna med pommes och pepsi och massa gott.





För 5-7 personer.

Finhackad bladpersilja med tomat, lök, burgul och citron.

 
Ingredienser:
2 kilo bladpersilja
1 kilo tomater
1 bunt salladslök eller 1 röd lök
1 1/2 citron saft
1 dl burgul (couscous liknande)
3 msk torkad mynta
1 1/2 msk olivolja, (Tips! Olivolja från zeta)
Salt efter smaken
Cayennepeppar efter smaken
1 msk arabiska kryddor (7 kryddor heter det)

Gör så här:
Hacka den välsköljda bladpersiljan. Om man hackar den flera gånger blir den alldeles för blöt.Tomaterna hackas fint. Löken hackas och läggs i en skål som blandas med saltet och kryddorna.
Sedan blandas persiljan, tomaterna, burgul, löken, häll i citronsaften och olivolja.

ENJOY!!

Puss & kram / dubbelyou !


Welcome

Hej & välkomna! Jag är en 21-årig tjej som kommer från mellanöstern. I denna blogg kommer jag skriva om massor, b la .. recept på arabiska rätter, mode, resor, kända bloggare som inte vet vad de bloggar om och massa intressant! Jag ska inte ta och skriva ner allt i detta inlägg men enjoooooooooy !!

Puss & kram / Dubbelyou 

RSS 2.0